Kurz HR personalistika, Psychologické poradenstvo, koučing a terapia u psychológa a psychologičky

Personalistika

Vzdelávací kurz HR personalistika je určený pre záujemcov, ktorí už pracujú, sú aktívny v HR oblasti alebo chcú samostatne pracovať v odbore personalistiky. Je vhodný nielen pre začiatočníkov, ale aj pre existujúce personalistov, ktorí si chcú doplniť kvalifikáciu a získať nové informácie v odbore. Súčasťou kurzu je praktická výučba, modelové situácie z firemnej praxe a veľa praktických tém od lektorov z praxe. Obsahuje návody a informácie o základných personálnych systémoch a ich zakomponovaní do personálnej stratégie každej firmy. Ponúkame Vám prehľad funkcií a kompetencií, ktoré potrebujete ovládať pre kvalitný výkon Vašej práce spolu s prehľadom Zákonníka práce. Pomôžeme Vám efektívnejšie organizovať a zabezpečovať jednotlivé oblasti personálnych činností, hľadať efektívne postupy pre riešenie konkrétnych problémov pri zabezpečovaní rozvoja ľudských zdrojov vo firme či organizácii. V cene kurzu je aj Certifikát o jeho absolvovaní.
 

Školenie HR manažment v praxi Vás oboznámi aj s témami:
- ako vymedziť vplyvy v oblasti personálneho manažmentu vo firme
- ako sa oboznámiť s podstatou a úlohami personálneho manažmentu
- ako objasniť povinnosti manažérov a vedúcich v personálnej oblasti
- vysvetlenie postupu v pracovných analýzach a metodike projektovania
- poukázanie na spôsoby plánovania personálneho zabezpečenia firmy
- preskúmanie možnosti prípravy a výberu pracovníkov zo zdrojov v praxi
- objasnenie potreby rozvoja pracovníkov a odmeňovania zamestnancov
- vysvetlenie praxe motivácie a hodnotenia zamestnancov z pohľadu firmy
- poznanie možnosti stimulácie a odmeňovania pracovníkov v praxi
- …. mnoho mnoho iného z oblasti personálneho manažmentu

Human Resources - znamená ľudské zdroje, a aj preto sa HR označuje tiež ako personalistika alebo riadenie ľudských zdrojov.  S pracovníkmi HR oddelenia sa najčastejšie stretnete na pohovore, pri podpisovaní pracovnej zmluvy alebo napríklad pri výpovedi. Majú totiž na starosti riadenie takzvaného životného cyklu zamestnancov – riešia nábor a najímajú nových ľudí, vzdelávanie a benefity súčasných zamestnancov, teambuildingy aj prepúšťanie. Moderné HR už ale dávno nie je len o evidovaní pracovných zmlúv a vyplácaní miezd. HR manažéri sa stávajú skutočnými manažérmi, ktorí zasahujú do diania aj stratégie celej firmy. Dokonale poznajú jej štruktúru a ciele. A prácu s ľuďmi tomu následnej prispôsobujú.  Náplň ich práce možno rozdeliť na – nábor nových pracovníkov, starostlivosť o aktuálnych zamestnancov, administratívu a stratégiu firmy.

Pokiaľ robí HR personalista - svoju prácu dobre, funguje ako pozorovateľ, ktorý má dokonalý prehľad o všetkých procesoch vo firme. Presne vie, čo funguje, čo je potrebné vylepšiť a akých ľudí spoločnosť hľadá. Podpísaním pracovnej zmluvy s novým zamestnancom ale práca HR oddelenia ešte len začína. Úlohou personalistu je sa o zamestnanca starať. Podieľa sa na tom, aby boli motivovaní, a pomáhajú vo firme tvoriť také pracovné prostredie, v ktorom budú zamestnanci dlhodobo spokojní. Okrem náboru a starostlivosti o zamestnancov dohliada oddelenie ľudských zdrojov tiež aj na firemné dokumenty a komunikuje s manažérmi.

Riadenie ľudských zdrojov - má širší vedný základ najmä v psychológii, sociálnej psychológii, sociológii a pedagogike. Riadenie ľudských zdrojov sa neobmedzuje iba na personálneho riaditeľa a ďalších zamestnancov personálneho útvaru, ale týka sa prakticky všetkých manažérov v organizácii. Personalistika má úzku nadväznosť na management organizácie. Riadenie ľudských zdrojov musí vytvárať podmienky pre zvyšovanie intelektuálneho kapitálu organizácie, vytváranie vhodnej organizačnej kultúry a pozitívnej klímy v organizácii. Je vhodné, aby každá firma mala spracovanú stratégiu rozvoja ľudských zdrojov.

Výstupné vedomosti po kurze – po absolvovaní kurzu získate vedomosti, prehľad a nástroje, ktoré využijete priamo v praxi života. Ponúkame vám nápady, myšlienky, metódy, okamžite aplikovateľné tipy a techniky, ktoré vám pomôžu ľahšie a úspešnejšie využiť naučené v personalistike a práci HR manažéra. Absolvent kurzu získa komplexné teoretické a praktické vedomosti z modernej personalistiky. Orientuje sa v pracovni právne a ďalšie legislatíve. Absolvent školenia ovláda administratívne zručnosti (tvorba písomných dokumentov, pravidlá zakladania a skartácie, vedenie osobných spisov atď.). Absolvent je schopný samostatne zabezpečovať náborovej činnosti (orientácia v školskej sústave, nábor a výber zamestnancov, plánovanie ľudských zdrojov, atď.) A viesť agendu povinných lekárskych prehliadok, BOZP a PO vo firme. Pozná hodnotiace a motivačné systémy zamestnancov, vytvára možnosti ich kariérneho rastu a podieľa sa na tvorbe mzdového systému v organizácii.

Absolvent HR vzdelávania - má znalosti z oblasti kolektívneho vyjednávania, ktoré dokáže aplikovať vo svojej praxi a ďalšom kariérnom rozvoji. Absolvovaním kurzu HR personalistika v praxi získate schopnosť identifikácie a nápravy vyvstaných problémov s ktorými aktuálne bojujete. Vdaka praktickým tipom a návodom získate sebavedomie aktívne riešiť problémové a stresové situácie. Na kurze získate praktické tipy ako poraziť stres a ako zlepšiť kvalitu svojho života – pre seba a svoje okolie. Informujte sa na najbližšie voľné termíny. Kurz šijeme na mieru účastníkov školenia. Minimálny počet účastníkov pre otvorenie a realizáciu školenia: 1 účastník.

  •  Dĺžka, trvanie kurzu | školenia vzdelávania: 1 deň resp. dohodou
  •  Úroveň obtiažnosti kurzu: začiatočníci / mierne pokročilí / pokročilí / účastníci z praxe
  •  Miesto konania vzdelávacieho kurzu:  Bratislava / Slovenská republika / prezenčne al. online forma
  •  Kategória ponúkaných vzdelávacích kurzov: kurzy pre verejnosť / soft skills školenia / ďalšie vzdelávanie
  •  Možnosť absolvovať školenia | forma výuky: individuálna (One to One) al. skupinová / prispôsobujeme klientom
  •  Termíny konania vzdelávania: ponúkaný kurz a vzdelávanie organizujeme pravidelne - počas celého kalendárneho roka 2023
  •  Vzdelávacie metódy: individuálne a skupinové aktivity, úlohy z praxe, prípadové štúdie, analýzy, literatúra, odporúčania a riešenia do praxe
  •  Minimálne vstupné vedomosti: nepredpokladajú sa konkrétne vedomosti. Školenie  (obsah, témy) je možné prispôsobiť potrebám klientov
  •  Cieľová skupina a počet účastníkov:  každý kto potrebuje rozvinúť vedomosti a odborné zručnosti / min. počet na otvorenie kurzu: 1 účastník
  • Cena
    €147
  • Forma
    osobne | online
  • Rozsah
    jeden školiaci deň
  • Termíny
    individuálne | dohodou
  • Výučba
    slovensky | nemecky | anglicky
Zaujal Vás tento vzdelávací kurz ? Alebo máte ďalšie otázky a potrebujete bližšie informácie ? Naši dlhoroční lektori a odborní školitelia Vám ponúkajú svoje odborné vedomosti a zručnosti v oblasti osobného a profesného rozvoja. Neváhajte a kontaktujte nás telefonicky +421 940 575 609 alebo online. Radi Vám poradíme.