Hypnóza, psychologické poradenstvo, koučing a terapia u psychológa a psychologičky

Hypnoterapia

Hypnóza je definovaná ako prirodzený fyziologický stav, pri ktorom dochádza k dočasnej zmene vnímania, prežívania, chovania, myslenia a pamäte, ale najmä k zvýšenej vnímavosti k sugescii (silnému duševnému vplyvu). Toto hypnotizovanému umožní, aby sa dočasne vzdal orientácie na realitu a kritického úsudku a dovolil hypnoterapeutovi, aby do tohoto procesu vstúpil a usporiadal zážitky klienta bez ohľadu na subjektívnu zmysluplnosť sugescií.

Hypnóza - je prirodzený stav úplného uvoľnenia a hlbokej relaxácie, ktorý pripomína spánok. Na rozdiel od spánku, v hypnóze je myseľ veľmi aktívna a človek má nad sebou kontrolu. Hypnóza sa používa na komunikáciu s podvedomím. , čím Vám umožní dosiahnuť Vaše túžby a ciele a nahradiť Vaše naučené negatívne predstavy novými, pozitívnymi.

​Hypnoterapia - je špecifická terapia, ktorá využíva silu hypnózy na dosiahnutie Vašich cieľov. Je to spôsob ako presvečiť Vaše podvedomie, aby už ďalej nenástojilo na Vašom probléme. Ako odstrániť roky opakovaných negatívnych myšlienok ako napríklad ja to nedokážem, ja sa bojím, ja na to nemám, nikto ma nemá rád … Zamyslite sa, čím kŕmite Vaše podvedomie Vy.

Účinnosť a vplyv hypnoterapie - sa môže líšiť v závislosti od jednotlivca a spôsobu použitia liečby. Aj keď môže ľuďom pomôcť vyrovnať sa s problémami súvisiacimi so stresom a úzkosťou, môže sa najlepšie uplatniť, ak sa používa spolu s liečbou prvej línie, ako je kognitívna behaviorálna terapia , prípadne kombinovaná spolu s liekmi. Hypnoterapia využíva nasledujúce techniky:

• Relaxácia: hypnoterapeut vás bude viesť k tomu, aby ste si seba skúsili predstaviť v stave pokoja a relaxácie, aj keď stojíte tvárou v tvár problematickému správaniu alebo objektu svojho strachu.

• Návrh: hypnoterapeut vám môže navrhnúť zmeny v správaní, ktoré vám môžu pomôcť vyriešiť ťažkosti. Môžete byť napríklad naučení vidieť sa ako podporný poradca počas fóbickej reakcie a tak sa naučíte dôverovať sebe a svojej schopnosti situáciu veľmi dobre zvládnuť.

• Schopnosť všetko zvládnuť: terapeut vás môže naučiť určité kognitívno-behaviorálne zvládacie stratégie, ako napríklad riadenie svojich predstáv a STOP! technika, ktorú môžete použiť pri konfrontácii so strachom alebo obavami.

• Skúmanie minulých skúseností: môžete byť dokonca povzbudení hovoriť o tom, kedy ste prvýkrát zažili správanie alebo problém, ktorý sa pokúšate prekonať a ako ste sa v tej chvíli cítili.

Využitie hypnoterapie - v praxi zahŕňa široké spektrum liečebných metód. Jej základom je to, že pacient si v tichom a pohodlnom prostredí živo predstaví scénu, ktorá je pre neho stresujúca. Keď počas niektorej fázy hypnózy pocíti pacient stres, scéna sa v tom okamihu zastaví – zmrazí a nastáva úľavová reakcia, teda navodenie spôsobu pacientovho myslenia, ktorého následkom je odbúranie úzkosti. Takto sa znižuje strach z obávanej situácie bez podávania antidepresív naozaj tou najčistejšou prírodnou formou. Bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

Hypnotický stav (hypnotický tranz) je vedomý psychologický proces navodený hypnózou, ktorý je pre človeka úplne prirodzený a zároveň aj veľmi príjemný.

Týmto spôsobom - sa liečia rôzne fóbie (napríklad strach z pavúkov, klaustrofóbia a podobne). Hypnoterapia je tiež cestou, ako sa zbaviť najrôznejších závislostí (fajčenie, alkoholizmus) aj zajakávania. Odborníci tvrdia, že pomocou hypnózy dokážu terapeuti v mnohých prípadoch uspieť tam, kde zlyhala medikamentálna liečba. Veľmi dobre zaberá napríklad pri nadmernom potení, impotencií, emocionálnych poruchách, telesných výkonoch a stresových poruchách. To však nie je všetko. S hypnoterapiou sa dnes bežne stretávame pri liečbe pacientov s rakovinou a to na zníženie bolesti, potlačenie nevoľnosti a zvracania pacientov počas chemoterapie a zvýšenie chuti do jedla. Popasuje sa aj s inými stavmi, ku ktorým patria pocity strachu a úzkost napríklad pred skúškami, migrény, ochorenia kože a tiež ochorenia zubov.

Skúsený psychológ či terapeut - Vám môže pomôcť aj v prípade, keď cítite potrebu osobnostného rastu a napredovania, túžite sa dozvedieť viac o sebe, chcete lepšie porozumieť vlastnému prežívaniu, či lepšie zvládať stresové situácie. Preto ak hľadáte odpovede na svoje otázky, neváhajte nás kontaktovať a dohodnúť si najbližšie spoločné stretnutie.

Hypnoterapia - je psychoterapeutická metóda, využívajúca hypnózu k liečebným zámerom, pri ktorej sa pacienti vyrovnávajú so svojimi problémami. Ako je už z názvu zrejmé, pri liečbe sa využíva hypnóza. Pomocou nej dokáže hypnoterapia úspešne bojovať so širokým spektrom fyzických aj emocionálnych stavov. V hypnóze je telo uvoľnené, myseľ aktívna a dá sa s ňou pracovať. Vtedy sa uvoľnia z podvedomia skryté rezervy a vhodnými sugesciami sa dajú odstrániť – „preprogramovať“ traumatizujúce stavy človeka. Človek v hypnóze je vedený prostredníctvom sugescií k pozitívnym zmenám v jeho živote. Terapia je zameraná na odstránenie negatívnych faktorov. Zmena je trvalá a klient získa silu správne sa rozhodovať, čo mu výrazne skvalitní život.

  •  Dĺžka a trvanie terapeutického stretnutia:  60 minút  resp.  dohodou 
  •  Miesto konania terapeutických stretnutí:  online forma al. osobne / Bratislava / Slovenská republika
  •  Forma terapeutických stretnutí: denná, individuálna (One to One) al. skupinová - prispôsobujeme potrebám klientov
  •  Termíny terapeutických stretnutí: terapeutické a poradenské služby realizujeme - dohodou - priebežne počas pracovných dní alebo víkendov
  •  Cieľová skupina klientov terapie:  každý kto túži po pozitívnej zmene v osobnom, profesnom alebo vzťahovom živote (individuálne al. skupinovo)
  • Forma
    osobne | online
  • Rozsah
    60 min. | dohodou
  • Termíny
    individuálne | dohodou
  • Jazyky
    slovensky | nemecky | anglicky
Zaujala Vás ponuka na terapeutické stretnutie ? Alebo máte ešte otázky a potrebujete bližšie informácie ? Ponúkame Vám odborné vedomosti a dlhoročné zručnosti v oblasti osobného, profesného či vzťahového rozvoja. Neváhajte a kontaktujte nás telefonicky +421 947 919 951 alebo online formou. Sme tu pre Vás.